Szerző
Bálint György

Bálint György

író, újságíró, kritikus, műfordító

1906. július 9. — 1943. január 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1136 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Bálint György

Mint egy ámok-futó

Mondd, mire való a mi életünk,
Mely revolverrel a kézben, lázasan vágtat
Irdatlan útvesztőkön át,
Mint egy ámok-futó?
Mélán kérődznek a szent tehenek,
Csöndes világokat építenek évezredek óta a hangyák,
A halak néma falanxokban úsznak az éneklő tengerek felé,
Örökké tart a vastag ködök mögött
A mérhetetlen hegyek vonulása,
És túl a bolygók és naprendszerek sistergő körforgásán,
Megtárulnak a hallgatás végtelen zónái
És már nincsenek színek sem.

megjelent a Strófák című kötetben, 1929-ben

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!