Szerző
Gyulai Pál

Gyulai Pál

magyar irodalomtörténész, költő és író

1826. január 25. — 1909. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2340 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Gyulai Pál

Hadnagy uram

"Hadnagy uram, hadnagy uram!"
"Mi bajod van, édes fiam?"
"Piros vér foly a mentére."
"Ne bánd, csak az orrom vére."

"Hadnagy uram, hadnagy uram!
El ne essék itt az útban."
"Bele botlám egy nagy kőbe;
Szegezz szuronyt s csak előre!"

Megy a honvéd, áll a hadnagy,
Mély sebében összeroskad.
"Hadnagy uram, hadnagy uram!"
"Csak előre, édes fiam!"

1849.

Gyulai Pál aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!