Szerző
Reviczky Gyula

Reviczky Gyula

magyar költő és író

1855. április 9. — 1889. július 11.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1378 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék

Reviczky Gyula

Szeged

Hullámsirodból feltámadt Szeged,
Reménye a hazának, üdv neked!
Szépülj, virulj, légy gazdag, írigyelt;
Alföld lakóinak gondját viseld;
S a Tiszánál élő testvéreket
Magyar, mivelt s munkás néppé tegyed!

Reviczky Gyula aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!