Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1482 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Tóth Kálmán

Fölmentem

Fölmentem a hegytetőre
S lejöttem a hegy tövihez:
Fenn a föld már kővé mered
S lenn a szikla porlani kezd.

Mulandóság, mulandóság!
De szeszélyes a te kezed:
A porszemből sziklát csinálsz,
A sziklát meg porrá teszed.

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


ALFA00

2014. április 5. 19:00

Igaza van.