Szerző
Lauka Gusztáv

Lauka Gusztáv

író és megyei levéltáros

1818. július 20. — 1902. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1039 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Lauka Gusztáv

Népdal

Fűben dalolgat a' haris,
Szívben hamis a' szép Maris,
Forog szeme karikája,
Eszemadta kis barnája.

Forog, forog de nem reám,
Édes hamis pillantatán,
Isten tudja ki függ, ki van,
Szerelmének óráiban.

Én istenem, én istenem,
Szívem bajába, légy velem,
Hamis szeretők dolgában
Té légy biró mennyországban.

Jer Mariskám, jer te vissza,
Könyüm úgy arczom nem issza,
Meglásd ha elhagysz engemet,
Senki többé úgy nem szeret.

Lauka Gusztáv aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!