Szerző

Kenézy Lajos

református lelkész, költő és fordító

1818. — 1849. március 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1209 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kenézy Lajos

Boldogságom

Hazám nem ismer rám fiára,
Olly szűk biralmomnak határa;
És mégis egy világ sajátom:
Mert egy nemes sziv hő barátom!

Minek pénz, rang, kitünés, hír, fény?
Ezekkel gazdag nem lennék én.
Gazdag csak az, ki jó szívet bír,
Mellette árnyék a pénz, rang, hir.

Vedd tőlem el, mivel csak bírok,
Én értök egy könyet sem sírok.
Csak jó szíved maradjon nálam,
Üdvöm én abban föltanálom.

Miért csak gyermekkép esengtem,
Azt sokszorozva mind megnyertem.
De szívem még mindig zajonga,
Nem testi tárgy, mért ég, azt mondja.

Nem földi tárgy, miért e szív ver,
A por boldogságot nem ismer.
Rom s vész árnyazzák az anyagot:
Szellem s szív alkothat boldogot.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!