Szerző
Tóth Lőrinc

Tóth Lőrinc

ügyvéd, kúriai elnök, dráma- és szakíró

1814. december 17. — 1903. március 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1863 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Tóth Lőrinc

"Nézd meg az anyját..."

"Nézd meg az anyját, s vedd feleségűl a viruló lányt"
Mondta tanácsképpen egykori násznagy uram.
"Nézd a telekkönyvet, ha leánynézőbe törekszel" -
Mond ma, aranykorban, bölcsen a gondos apa.
Akkor az ősi vagyon s ép-szép gyerekek szaporodtak;
Most kutya a kertben, s udvaron árverezés.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!