Szerző

Kibédi Sándor

családi nevén Hapka Sándor, költő, drámaíró, műfordító és szerkesztő

1897. március 3. — 1941. december 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1289 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Kibédi Sándor

Esőfellegek dala

Be sötétek vagyunk,
be bús terűt hordunk:
énünk mély árkában
földünk lélekvére
be habosan árad,
örvénylőn háborog!...
Kicsodák vagyunk mi?
Pusztai meleg szél,
tovasikló napfény,
táncoló csillagpor,
barlangmély csodája.
Testvér, add a kezed:
bújjunk ki a zűrből,
csillagok öléből,
napanyánk tömbjéből, -
és zúgó magunkat
a bolond nagy űrből
árasszuk a földre...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!