Szerző
Gyulai Pál

Gyulai Pál

magyar irodalomtörténész, költő és író

1826. január 25. — 1909. november 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1303 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Gyulai Pál

Csillagos az ég...

Csillagos az ég, szép csillagos,
Rózsafa levele harmatos:
Könnyemtől harmatos levele,
Éretted, éretted hulla le!

Csillagos az ég, szép csillagos,
A szellő fuvalma bánatos:
A szellő fuvalma sóhajom,
Éretted, éretted angyalom!

1846.

Gyulai Pál aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!