Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1269 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Találgatás

Befogták hátul szememet,
No mondjam meg, hogy ki lehet?

Hát egy kis bársony őzike,
Vagy egy kis bárány, vagy mi e?

De nem, nem!... hiszen nevet ez...
Bizonynyal egy kis gerle lesz.

Hogy ez sem!... ej hát ki lehet?
Pillécske tán, vagy kis evet...

Hát igazán egyik sem ez?
Akkor tudom már, hogy ki lesz...

A legkedvesebb, a mi van:
Az én angyalom, kis fiam!

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!