Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1775 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 19.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Tóth Kálmán

Szól a lélekharang...

Szól a lélekharang...
Huzzák valakire,
Akárkit kérdezek,
Nem tudja, hogy kire.
Huzzák, soká huzzák,
Végtére megállnak...
Béke, nyugalom a
Kiszenvedt porának!

Hej! bárcsak meghuznák
Ujra valakire...
S egy csalfa kis lánytól
Kérdenék, hogy: kire?...
De nem én kérdeném,
Hanem más akárki...
És az én elhagyott
Nevem mondaná ki!...

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!