Szerző
Zajzoni Rab István

Zajzoni Rab István

csángó költő

1832. február 2. — 1862. május 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1086 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Zajzoni Rab István

Cikázó villám...

Cikázó villám az
Én szemem,
Mikor hazám meg-meg
Tekintem.
S vad vihar támad a
Keblemben
A mint árván látom
Nemzetem.

De ha téged látlak,
Kedvesem,
A viharból méla
Dal leszen.
S olvadó fényt önt el
Csöndesen
Szemem a te angyal
Képeden.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!