Szerző

Kibédi Sándor

családi nevén Hapka Sándor, költő, drámaíró, műfordító és szerkesztő

1897. március 3. — 1941. december 16.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 942 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 14.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kibédi Sándor

Napos kis uccák

Napos kis uccák, álmosak, vakok -
rajtuk mély, meleg, alföldi ború.
A tikkadt nyár tovaleng felettük
s barackízű szájjal már az ősz mosolyog,
kacajjal vállamra üt, megbizserget.
Ajándék-tarsolyát vidáman meglóbálja:
ez is, meg az is a tied,
fogadd szívesen!...
Rózsa a kedve, méz a szava,
a hangja puhán simogat.
Kicsit kétkedve, megnyílt szemmel
reábámulok:
igaz-e az ajándék, a szó, -
vajjon higyjem-e... elhiszik-e a hegyek
a sík, a humusz igéretét?!...
Gondtalanul, könnyesen nevetek:
hiszem, hiszem, ma még hiszem!...
Hiszen
a napos kis uccák ujjonganak:
tied az élet, a szerelem!...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!