Szerző
Tóth Lőrinc

Tóth Lőrinc

ügyvéd, kúriai elnök, dráma- és szakíró

1814. december 17. — 1903. március 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1182 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 13.

Megosztás

Címkék

Tóth Lőrinc

Hull a völgyi lakos...

Hull a völgyi lakos, s fagyökérből gyúrja falatját.
Fűrészpor-kenyeret falna, ha lenne neki.
S a könyör embere, a jó várúr, szánja keservét,
S pálinkát éget, búfeledésre valót.
Szívvídámító alakot szerez a gabonának,
S aki nem éhen halt, elbutul, - ennyi elég.

1847 körül

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!