Szerző
Tóth Kálmán

Tóth Kálmán

költő, dráma- és újságíró és politikus

1831. március 30. — 1881. február 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1048 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Tóth Kálmán

Eljött az ősz...

Eljött az ősz, eljött ujra,
Fa levelét a szél fujja -
Boldog a fa, hej mert neki
Van még elég mit veszteni!

Esőcsepp a hervadt rózsán,
Nekem is van hervadt rózsám...
Ha szeretni tudnám mégis,
Megöntözném könynyel én is.

De énnekem szivem sincs már -
Meghalhat a szegény kis lány...
Oh mivé lett az én szivem!
Csak fájni tud, szeretni nem.

Tóth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!