Szerző
Vers

A verset eddig 1220 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 11.

Megosztás

Címkék

Vöröss Lajos

Városba érés

Elbúj a' nap, mindjárt fénnyével áldozik; -
Talám Máriám is mostan halálozik.
Im a' Városba is ezennel beérek;
Mily pusztáknak látznak előttem e' térek!
Nem mesze vagyok már hívemnek házától,
Édes nyögéseim kedvelt Angyalától.

Érzékeny versek c. kötet, Pest, 1817.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!