Szerző
Kisfaludy Károly

Kisfaludy Károly

költő, drámaíró, festő, a magyar novella egyik első meghonosítója

1788. február 5. — 1830. november 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1694 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 11.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Kisfaludy Károly

Vád és tett

Míg más érdemit a közlélek alázni törekszik,
Fényre deríteni azt, a nemes elme buzog.
Míglen epés vádat nyomoz a tehetetlen irígység.
Nyújtani szebb példát, a nemes elme buzog.

Kisfaludy Károly aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!