Szerző

Reichard Piroska

költő, műfordító, kritikus

1884. szeptember 26. — 1943. január 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1656 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. március 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reichard Piroska

Születésnapra

Ez csak rossz álom,
szívszorító gonosz álom,
mert anyám elengedte kezemet,
mielőtt elaludtam volna
és elfeledtem imádkozni este;
kisírt szememről, homlokomról senki
le nem csókolta a bús tegnapot;
valami tilos bogáncsos uton
ruhámat besároztam, összetéptem,
nevetve nézett rám legjobb barátom,
a szívem fájt, egy dacos szót kerestem
s örök haragot mondtam búcsuzóra;
leckém sem bírtam megtanulni s holnap
felelnem kell s megint négyest kapok;
mennyi keserves megalázó óra...
s legkedvesebb játékom eltörött,
(vagy magam törtem el?... nem is tudom).

Rossz álom...
Holnap reggel újra kezdem,
mindent előlről... mindent máskép... jobban...
Minden időkben, minden csillagokban
por és hamu maradjon lelkem-testem,
csak egyszer most mindent előlről!

Nyugat, 1927/22. szám

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!