Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1052 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kerényi Frigyes

Őrlegény

Csipős az éj és a huszár
Busan lép fel s alá:
Ő az, ki a gyöngyéletet
Fennen magasztalá.

Nyomán ropog, sivít a hó
És a legény sohajt -
Gondolkodik, tiz éve hogy
Mikor telik be majd.

Kancsók között nem fútt a szél
Az átkozott tanyán,
Hol kedve gyúlt csillámruhák
És fürge mén után.

Lelkében visszavándorol
Kedvelt övéihez -
"Ha megkerűlök Erzsiből,
Beh szép menyecske lesz!"

Többé nem oly csipős az éj,
Hogy megbusitaná -
Fagyos bajszát simítja meg,
Vigan lejt fel s alá!

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!