Szerző
Csokonai Vitéz Mihály

Csokonai Vitéz Mihály

a magyar irodalom egyik legjelentősebb költője

1773. november 17. — 1805. január 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2197 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Csokonai Vitéz Mihály

Óh, únalom! vad únalom!

Óh, únalom! vad únalom!
Óráimat be fájlalom,
Hogy így homályosítod:
Ifjú korom víg hajnalán
A felkelő napot talám
Örökre elborítod?

1792.

Csokonai Vitéz Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!