Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 881 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Verseghy Ferenc

A' Szemérmes Leány

Tegnap engem' Kedvesemmel
kettetskén a' zöld ligetben
andalogni lelt Anyám.

Elpirúltam, hogy megláttam
's a' köténnyel eltakartam
lángba lobbant képemet.

Ezt Anyám, hogy észre vette,
véghetetlen sok szitkokkal
majd halálig üldözött.

Jó Anyám! ha Kedveseddel
így lelnélek, megpirúlna
a' te meglett képed is.

1793.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!