Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1044 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Verseghy Ferenc

Barátnémhoz

Szedgyük a' rózsát, valahol pirúlni
láttyuk útunkban, szeretett Barátném!
Még kinyíltt arcczal tövis ágaikrúl
ránk mosolyognak.
Melly ma bűbájos kebelét ajánlya,
holnap elhervad. Soha jobb üdőre,
a' mivel kínál nevető szerencsénk,
el ne halasszuk.
A' jelenlévő egyedűl sajátunk
A' jövendővel bal eset parancsol,
melly irígységbűl örömünkbe szokta
önteni mérgét.

1806.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!