Szerző
Czuczor Gergely

Czuczor Gergely

bencés szerzetes, költő, nyelvtudós, Jedlik Ányos fizikus unokatestvére

1800. december 17. — 1866. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1390 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Czuczor Gergely

Áldozat

Szép asszonyok, leányok,
Áldoztam én tinéktek
Nyájas szelíd szavakkal,
Szép illatos virággal
Vígságtokon vigadtam,
Bútok miatt epedtem.
Áldozzatok ti is már
Nékem szerelmetekkel,
Mézajkú csókotokkal
Szép asszonyok, leányok.

1828.

Czuczor Gergely aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!