Szerző

Batízi András

evangélikus, majd református lelkész és költő

1510. — 1552.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5664 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Batízi András

Husvét, avagy Krisztus feltámadása napjára

Örűljk és örvendezz keresztyéneknek gyülekezete
Dicséret úristen tenéked!

Mert az Jézus ki áldozék teéretted,
Dícséret úristen te néked!

Feltámadott, mint megmondta,
Dícséret stb.

Kérjük őtet igaz hitből, tiszta szívvel,
Dícséret stb.

Idvözítő Krisztus atya istennek szent fia,
Engedj nékünk tisztességedre való életet.

Mert téged illet minden tisztesség úristen,
Ki halottaiból feltámadál kegyelmes király.

Hiszünk tégedet szűz Máriának fiának
És nagy halált az zsidóidul szenvedtnek lenni.

Minden bűneinkért szenvedél Krisztus,
Azért néked mindenkoron hálákat adunk.

Tarts meg minket úr Jézus, az igaz hitben.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!