Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1702 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Verseghy Ferenc

Rozílishoz

Mit? Rozílis! illy korodban
arra kérhetsz engemet:
hogy tenéked, mint barátod,
felszentellyem szívemet?

Nem tudod te, a' barátság
melly nehéz olly szívek köztt,
mellyek választást nem tudnak
a' barát 's a' kedves köztt.

Kérj szerelmet, szép Leányka!
Még virágzik életünk.
Ötven esztendős korunkban
mint barátok élhetünk.

1791.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!