Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2244 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Verseghy Ferenc

A' Szabadság

Legnagyobb kints a' szabadság!
Vérrel szerzik azt a' nemzetek;
én is benned, szép szabadság!
véghetetlen kintset tisztelek.

A' királyi bíborokkal
fel nem váltanám;
a' világot minden jókkal
néki áldoznám.

Add, szerelmes Laura! nékem
a' te szívedet,
's ím legottan eltserélem
e' nagy kintsemet.

1791.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!