Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 4875 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 21.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Pósa Lajos

Juliska karácsonyfája

Kóborol Juliska
Utczáról utczára -
Karácsony estéjén
Ugy fázik, az árva!

Ragyogó ablakon
Dideregve néz be:
Pistika, Mariska
Tapsol örömébe.

"Oh, édes istenkém,
De szép karácsonyfa!
Jaj de jó is lenne,
Ha nekem is volna!"

Meghallja szülője
Sohaját az égben,
Földre leszáll hozzá
S hivogatja szépen:

"Én vagyok, Juliskám!
Én jöttem el hozzád!
Jer velem az égbe,
Lesz ott karácsonyfád!

Tele van aggatva
Tündöklő csillaggal,
Ott repdes körülte
A sok szárnyas angyal!"

S egy hófehér galamb
Száll az égbe... száll... száll...
Angyalok üdvözlik
A karácsonyfánál.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


43Valeria

2013. december 21. 08:02

Nagyon szomorú sorsa a szegénynek, Sajnos most is aktuális a költő verse. Nemesné Valéria