Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 808 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kerényi Frigyes

Dalnokbaj

Dal a szív hangosb verése!
Egykor igy daloltam,
A midőn a szerelemnek
Még ujoncza voltam.

Nem, nem igy van tarka népű
E magyar hazában!
Itt meghalhat énekével
A dalos magában.

Tedd kezedre kedvesednek
Lágy kezét s megérti -
Idegen hang a magyar dal,
Még talán megsérti!

S mig közöttünk a leány mind
Honlány fogna lenni -
Jó fiú meleg szíveddel
Elmentél pihenni.

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!