Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1001 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Pósa Lajos

Istenem, csak soh'se lenne vasárnap!...

Istenem, csak soh'se lenne vasárnap!
Csalfa szivét ne látnám a rózsámnak!
Másra nevet az az édes kis szája,
Mással sétál páros galamb módjára.

Nem igaz, nem, hogy szerettél engemet.
Nem igaz, hogy a fájó sziv megreped.
A fájó sziv lassan-lassan megkövül -
Jó az isten, rajtam is majd könyörül.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!