Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 965 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Az aranyos hintó

Tisza partján van egy halászkunyhó,
Arra megyen egy aranyos hintó,
Délczeg urfi leugrik egy szóra,
Halász lánya felül a hintóra.

Leszáll a nap, föl is száll az égre,
Vándormadár visszaszáll fészkére.
Hiába vár a kis halászkunyhó:
Nem jön vissza az aranyos hintó.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!