Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1195 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Pósa Lajos

Ősz végén

Te vadkezű vihar, ne szaggasd a levélt!
Egy-két futó napig hagyd élni még szegényt!
Hagyd csüggni még a fán utolsó mosolyul,
Hisz nemsokára már magától is lehull.

Te lelketlen világ, ne bántsd a lelkemet!
Hagyd csüggni szebb hazán tul a felhők felett!
Ne rántsd le haldokló ábrándvilágibul,
Hisz nemsokára már magától is lehull.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!