Szerző

Kerényi Frigyes

ügyvéd, költő és műfordító

1822. január 1. — 1852. tavasz

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1272 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kerényi Frigyes

Altató dal és halotti ének

Mécs pislog kunyhó ablakán,
A barna éjen át -
Kunyhóban halvány nő viraszt,
Ringatva magzatát.
S mint messziről ha hárfa szól,
Oly csendes dal foly ajkiról.

Hajnal felé a kis beteg
Szemére álom ült;
Kihalt a mécs: a jó anya
Még el nem szenderűlt.
Hogy, szünvén csak ne költse fel -
Még jó sokáig énekel.

S a kedves bölcső oldalán
Csak későn szunnyad el:
Ébredvén gyermekére néz,
A gyermek - nem lehel!
Mit ő hajnal felé dalolt -
Már ez halotti ének volt.

Kerényi Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!