Szerző
Vers

A verset eddig 3255 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Csáti Demeter

Magyarország meghódítása

...

Egyiknek neve Buda vala,
Ki ez országot megvette vala;
Hogy az Árpád megholt vala,
Árpád után ő kapitány vala.

Lakóhelye lőn Duna mentében,
Pest ellenében, fenn egy hegyben,
Arról neveztik ott a várost
Duna mentében kincses Budának.

Ezt szerzették Szilágyságban,
Csáti Demeter nagy gondolatjában.
Mikort nagy bú vala Magyarországban,
Egy némi-nemű múlatságában.

töredék

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!