Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1005 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. november 5.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Pósa Lajos

Megüzentem a rózsámnak...

Megüzentem a rózsámnak:
Mért adta a szivét másnak?
Mit felelt a rózsám rája?
Könnybe borult szempillája.

Mit ér a lány, hogyha nem hű!
Nincsen arra ezerjófű.
Szived soha be nem gyógyul,
Csak a sötét koporsótul.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!