Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1795 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 26.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Gólyaérkezéskor

Gólyát látok,
Gólya száll.
Hosszu lábán
Aranyszál.
Csiba, kutya! malacz, kuss!
Futok, Feri, te is fuss!
Szaladj, haladj, czimborám!
Szedd a lábad szaporán!
Frissek leszünk, fürgék
Ebb' az esztendőbe,
Mint az őzek, ürgék
Erdőbe, mezőbe.
Ha én szántok, te is szánts!
Hajat rántok, hajat ránts!
Hosszú lesz a hajunk,
Mint a páva tolla,
Még annál is hosszabb,
Mint a Tisza hossza.
Hiszi a piszi -
Ez a mese de piczi!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!