Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1766 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 24.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (3)

Pósa Lajos

Halász, halász, mit csinálsz?

Halász, halász, mit csinálsz?
- Hálót kötök, pajtás.
Minek az a háló?
- Hát halacskát fogni.
Minek a halacska?
- Paprikást csinálni.
Minek a paprikás?
- Utast vendégelni.
Minek az az utas?
- Bányát nézegetni.
Minek az a bánya?
- Vasacskát teremni.
Minek a vasacska?
- Aczélt kovácsolni.
Minek az az aczél?
- Szép kardot csinálni.
Minek az a szép kard?
- Katonának adni.
Minek a katona?
- Háborúba menni.
Minek a háború?
- Ellenséget verni,
Hirt, nevet szerezni,
Hazáért harczolni,
Ha kell, meg is halni!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!