Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1860 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 13.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Iluska és a cziczuska

Hol voltál, cziczuskám?
- Kamarában, Iluskám.
Mit ettél, cziczuskám?
- Kolbászt biz' én, Iluskám.
Mit ittál, cziczuskám?
- Édes tejet, Iluskám!

Mért sirtál, cziczuskám?
- Mert megvertek, Iluskám!
Ki vert meg, cziczuskám?
- A gazd'asszony, Iluskám.
Mivel vert, cziczuskám?
- Seprünyéllel, Iluskám.

Nagyon fájt, cziczuskám?
- Nagyon bizony, Iluskám.
Hogy sirtál, cziczuskám?
- Miá! miá! Iluskám.
Kell-e kolbász, cziczuskám?
- Edd meg magad, Iluskám!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


dvihallyne45

2013. október 15. 15:45

Nagyon aranyos!!!