Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2443 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Halottak napja után

Csöndes megint a temető,
Lobogó mécs kialudt,
Őszi szellő szaggatja a
Sirokon a koszorut.

Kik tegnap itt bánatosan
Borultak a keresztre:
Élnek tovább, mint azelőtt,
A holtakat feledve.

Könnyes szemek, fájó szivek
Ma már megint mosolygnak -
S a föld alatt szép csöndesen
Alusznak a halottak.

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!