Szerző
Kölcsey Ferenc

Kölcsey Ferenc

magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos Akadémia tagja

1790. augusztus 8. — 1838. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2663 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 8.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Kölcsey Ferenc

Szép Erdély...

Szép Erdély barna fürtű
Leánya, hű anyám,
Tekints az égi lakból
Még egyszer vissza rám.
Im elhagyott hazádon
Pusztúlat átka leng;
Erdély ledőlt, s fölötte
Fiad keserve zeng.

1838., Töredék

Kölcsey Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Nemes-2013

2013. december 22. 09:22

Erdély ma is csodás, csak nem azánk része, most is Fiad keserve zeng miatta. Nemesné