Szerző
Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza

eredeti nevén Ziegler Géza, író, költő, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja

1863. augusztus 3. — 1922. október 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 29188 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 23.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (5)

Gárdonyi Géza

Éjjel a Tiszán

Feljött a hold a Tiszára.
Csend borult a fűre, fára,
Szeged alatt a szigetnél
áll egy ócska halász-bárka.

Holdvilágnál fenn a bárkán
halászlegény ül magában:
ül magában, s furulyál;
furulyál az éjszakában.

A Tiszára a sötétség
gyászfátyolként terül hosszan;
gyászfátyolon a csillagok
csillogdálnak gyémántosan.

Talán épp a bárka alatt
lenn a vízben, lenn a mélyben,
fekszik egy nagy halott király,
halott király réges-régen.

Koporsója arany, ezüst,
s vasból van a burkolatja.
És a hármas koporsóban
a király a dalt hallgatja.

Gárdonyi Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Balsamo

2013. november 29. 15:27

Nekem is új a vers de szép

giziszalay

2013. október 11. 21:24

Nem olvastam még, de szép vers.

Szima

2013. október 8. 23:40

Köszönöm. Szeretem az írásait - mind, kivétel nélkül.