Szerző
Babits Mihály

Babits Mihály

teljes nevén Babits Mihály László Ákos, költő, író, műfordító és irodalomtörténész

1883. november 26. — 1941. augusztus 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 3351 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Babits Mihály

Három angyal

Három, három, három, három, három angyal szállt felém.
Egyik fehér, mint a felhő, másik könnyű, mint a fény.
Harmadik úgy hullt a földre az égből egyenesen,
mint egy könny szemből a szívbe, nedvesen és nehezen.
Hogyan óvjam meg az elsőt, hogy ne kapjon foltokat
ujjaimtól? hogyan tartsam szorosan a másikat,
hogy ne tudjon elröpülni? és az utolsót hova
rejtsem el, hogy senki, senki meg ne lássa őt soha?
Óh jaj, késő! már az első hószin angyal csupa folt!
És a másik messzeszállott, aki olyan könnyű volt!
Harmadikat szégyenemre látja az egész világ,
mert gyászomban széjjeltéptem lelkem őrző fátyolát.

Babits Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


Nemes-2013

2013. december 22. 09:48

Lelkének megnyilvánulását megértem. Sújos betegség kinozta, léte bizonytalan volt, hite is kissé ingdozott. Az Angyalok elszálltak a szabadságharc elveszett, lelkét fátyollal fedte be!Nemesné