Szerző
Babits Mihály

Babits Mihály

teljes nevén Babits Mihály László Ákos, költő, író, műfordító és irodalomtörténész

1883. november 26. — 1941. augusztus 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1272 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 3.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Babits Mihály

Immortale Jecur

Férges aggály, kétely-métely,
késő bánat: ebi gond
kétségnél kínosb reménnyel
mennyi ront és mennyi bont.

S nem száll nálam áldott múzsa,
nem, a bajt enyhítni, báj:
napon únt munkában húzva
kétszer fáj az, ami fáj.

Májam mint a Titán mája
rágva újul, végtelen,
s a remény paródiája
viszkető sok kételyem.

Égek: olajjal ne öntözz,
hagyj el, fárasztó remény:
hűsben: hálóból varrt köntös!
hőben: sósvizes edény!

Babits Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!