Szerző
Baróti Szabó Dávid

Baróti Szabó Dávid

költő, nyelvújító, pap és tanár

1739. április 10. — 1819. november 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1176 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. augusztus 27.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Baróti Szabó Dávid

T. Rájnis József úrhoz

Hírit hozák, hogy várakozol zsengémre. Ne kóstold;
Mert igenis meg fog váslani benne fogad.
Jobb ízhez szoktál: nálam most vettetik a kert;
Nálad már kivirult, s drága gyümölcsre fakadt.
Mégis ha kívánod próbámat; ihol van. Ha tetszik,
Versiddel gyarló verseim egybetehetd.
Lépes mézek azok; savanyók ezek: öszvekeverve
Jobb fog lenni talán mindenik íze, szaga.
Nem lévén; vedd észre legott, hogy senki vezérem
Nem vala, s úgyszólván, tegnapi gazda vagyok.

Baróti Szabó Dávid aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!