Szerző
Dsida Jenő

Dsida Jenő

erdélyi magyar költő

1907. május 17. — 1938. június 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1511 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. július 9.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Dsida Jenő

Jaj, mesék könyve!

Aranyom is van néha-néha
meg sziporkázó tűz-gyémántom
s kincseskamrák pántos zárát
verő fejszével sohse bántom.

Csókot is kapok néha-néha,
Mámoros, áldó viadallal -
enyém az éj, a csillagtenger
s a rámkacagó, piros hajnal.

Mikor akarom: rózsás arcom,
mikor akarom: néma halvány -
ezer könyvem van, komoly képű,
mély bölcsességgel minden lapján.

S elgondolkozom mégis, mégis:
álmaimon ma élet törtet -
s aztán énekkel, könnyel, jajjal
megsiratom a meséskönyvet!

1924. október 30.

Dsida Jenő aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!