Szerző
Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc

író, költő, a nyelvújítás vezéralakja

1759. október 27. — 1831. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 7618 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kazinczy Ferenc

Irói érdem

Szólj, s ki vagy, elmondom. - Ne tovább! ismerlek egészen.
Nékem üres fecsegőt fest az üres fecsegés.
Íz, szín, tűz vagyon a borban, ha hegyaljai termés:
Íz, csín, tűz vagyon a versben, ha mesteri mív.

Kazinczy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!