Szerző
Vitkovics Mihály

Vitkovics Mihály

magyarországi szerb költő és műfordító

1778. augusztus 25. — 1829. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1509 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. június 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Vitkovics Mihály

Egy főtiszt és kocsis

Egy gazdag, de bohó úrnak fényes neve napján
Tisztei elmentek hallani déli misét.
A kocsis, úgy történt, a főtiszt oldala mellé
Ült, s könyörögni akart jó ura életiért.

A főtiszt dühösen szól hozzá: hátra te tőlem!
Mint bátorkodtál szemtelen ülni ide?
Mért nem? szól a kocsis: nagyságod hajtja urunkat
Kész tetszése szerént, én pedig a lovait.

Vitkovics Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!