Szerző
Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc

író, költő, a nyelvújítás vezéralakja

1759. október 27. — 1831. augusztus 23.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1322 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kazinczy Ferenc

A költő

Jót, roszat érez a barom, de hallgat,
Jót, roszat érez, s elbeszéli az ember;
Jót, roszat érez, s zengi a lant fia.
S ez tűzzel és lobogva, valami
Dagasztja keblét; nem mint a közember,
Ki csak szükségből s faggyal önt panaszt.
S amennyivel az ember több s nemesb,
Mint a mezők lakója: annyival
Több és nemesb a költő, mint azok.

1830.

Kazinczy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!