Szerző
József Attila

József Attila

költő

1905. április 11. — 1937. december 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5665 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 11.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (6)

József Attila

A fán a levelek...

A fán a levelek
lassan lengenek.
Már mind görbe, sárga
s konnyadt, puha.

Egy hallgatag madár
köztük föl-le jár,
mintha kalitkája
volna a fa.

Igy csinál lelkem is.
Jár-kel bennem is,
ágról-ágra lépked
egy némaság.

Szállhatnék - nem merek.
Meghajlik, remeg
a galy, vár és lépked
a némaság.

1934. szeptember

József Attila aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!