Szerző
Szentjóbi Szabó László

Szentjóbi Szabó László

magyar költő

1767. június 22. — 1795. október 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2152 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (3)

Szentjóbi Szabó László

Az igaz világi boldogság

Tanuld azt meg felejteni
Amit el lehet veszteni,
S elhagyni szíved ne bánja
S az elmúló szerencsével
Válj meg mindentől békével!
Szíved is akképp válaszd el
Hogy elválva ne szakaszd el!
Amik rajtad történhetnek
Légy ura minden esetnek!
Légy bátor egész éltedben,
Csüggedhetetlen szívedben,
Ha az inség reád tódult,
Hogy soha ne légy nyomorult.
Töltsd bé kötelességedet
És nem ér szégyen tégedet.
Így szerencse ellenére
Szerencsés lészel végtére,
S fogod érzeni szívedben
Hogy az ember ez életben,
Csak azzal élhet igazán
Amit, ha elveszt is, nem bán.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!