Szerző

Ujfalvy Krisztina

költőnő, valamint az első női jegyző

1761. szeptember 3. — 1818. január 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1473 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ujfalvy Krisztina

Hogy az éltető álomnak...

Hogy az éltető álomnak
S az újító nyugalomnak
Másokkal hasznát vehessem,
S a reggelt kedvvel nézhessem:

Távozz édes emlékezet.
Ha nem foghatsz velem kezet;
Hadd pusztán már valahára,
Szállásod bár éjszakára.

Bolygasd reggel csendességem;
Csak adjad meg reménységem:
Hogy nem soká velem leszel,
S engemet boldoggá teszel.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!